انتخاب پمپ آب کفکش و شناور

انتخاب پمپ آب چاه :

پمپ چاه شامل ۲ نوع پمپ چاه عمیق و کم عمق می باشد.

پمپ چاه عمیق برای چاه های عمیق و با عمق بیش از ۷ متر استفاده می شود.  پمپ چاه کم عمق، آب را با استفاده از یک یا چند لوله به بیرون پمپ می‌کند. پمپ آب چاه که شامل پمپ های شناور، کفکش و کمر چاهی می شود ، مناسب چاه‌هایی است که فاصله آنها تا دهانه چاه زیر ۷ متر و یا عمق آب کم است.

برخی پمپ های چاه بر روی زمین قرار می‌گیرند و در تامین آب شیرین به کابین‌ها، مزارع و خانه‌های روستایی به کار برده می‌شوند.

نحوه انتخاب پمپ شناور چاه عمیق

چاه های آب دارای عمق های متفاوت بوده و این میزان می تواند از ۱۶ تا ۲۵۰ متر متغییر باشد. به همین صورت حجم آب مورد نیاز نیز ممکن است از چند متر مکعب تا چند صد متر مکعب با توجه به نیاز مصرف کنندگان تغییر کند. در این مقاله به عواملی که بر روی انتخاب پمپ شناور چاه عمیق مؤثر خواهند بود را مورد بررسی قرار می دهیم.

تعیین مشخصه های اصلی پمپ :
نقاط طراحی شده برای پمپ شناور چاه عمیق در واقع ترکیبی از فشار مورد نیاز پمپ یا ارتفاعی که پمپ مجبور به پمپاژ مایع به آن ارتفاع است و میزان آبدهی (دبی) که پمپ فراهم می کند می شود.

برای ادامه مقاله به صورت فرضی مقادیر هد و دبی به صورت زیر تعریف می شود:
ارتفاع ۲۱۶ و آبدهی ۱۵ متر مکعب.
اولین عامل در انتخاب پمپ شناور چاه عمیق ، فشار است که در صنعت به نام ارتفاع دینامیکی کل نیز شناخته می شود. ارتفاع دینامکی کل فاصله ی عمودی ای است که آب باید توسط پمپ پمپاژ شود و محاسبه ی این فشار عوامل متعددی را در بر می گیرد که خارج از بحث این مقاله می باشد اما به طور کل باید گفت که توان خالص پمپ شناور با هد خالص آن ارتباط مستقیمی دارد و به نوعی بیانگر آن می باشد.
دومین عامل افت هد در لوله هاست و مربوط به اثری می شود که اصطکاک بر روی کاهش میزان جریان آب هنگام عبور از لوله ها می گذارد. اتلاف اصطکاک دارای روابط خاصی است که بر اساس سایز، طول و نوع لوله ها محاسبه می شود.
آخرین عامل میزان جریان پمپ یا دبی است که با توجه به کاربری شما مشخص می شود. هر چه کاربری شما محدودتر و کوچکتر باشد میزان آبدهی کمتری نیز مورد نیاز است.

مثلا پمپی که برای یک خانه ی مسکونی نصب می شود نسبت به پمپی که برای زمین های زراعی نصب می شود آبدهی متفاوتی دارد. یافتن این مورد بر روی عملکرد آینده پمپ آب شما تاثیر به سزایی خواهد داشت
برای ثبت این عوامل در رابطه با نقاط طراحی شده نیاز است پیمانکاری که پمپ شما را نصب می کند علاوه بر مشخصاتی که هنگام حفر چاه یادداشت شده است که شامل عمق آب نیز می شود میزان آبدهی ای که مد نظر دارید را نیز به خاطر داشته باشد بر روی جواز بهره برداری از چاه نیز میزان دبی مجاز شما قید می گردد.

جدول انتخاب پمپ شناور
در این مرحله شما باید تصمیم بگیرید که از کدام شرکت می خواهید پمپ شناور چاه عمیق خود را تهیه کنید، زیرا هر کارخانه نمودار مشخصه مختص به خود را دارد.

پس از مشخص نمودن هد ، دبی (مقدار آبدهی) ، فطر دهانه خروجی و قطر چاه با ما تماس و یا در صورتیکه موفق به تماس با ما نشدید نوع کالا یا خدمات را به ۰۹۱۷۲۴۵۰۱۱۸ مهندس نیامی پیامک نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.


پمپ کفکش :

از پمپ کف کش اصولا برای برای پمپاژ آب های تمیز و بدون آلودگی یا لجن استفاده کرد.

پمپ کفکش چیست و نحوه انتخاب پمپ کف کش؟
پمپ های کف کش از نوع پمپ های سانتریفیوژ (گریز از مرکز) مستغرق هستند، و اساس کار آنها بدین صورت است که یک موتور الکتریکی، پمپ را به حرکت در آورده و در نتیجه انرژی جنبشی سیال را افزایش یافته و سیال پمپاژ می شود. فشار سیال خروجی به میزان چرخش پروانه ها بستگی دارد.

پمپ کف کش چیست و نحوه انتخاب پمپ کف کش؟

انواع پمپ کف کش

پمپ های کف کش دارای انواع گوناگونی می باشند و ازجهات مختلف می توان آنها را دسته بندی نمود که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

پمپ کف کش ساده
پمپ کف کش فلوتر دار (دارای قطع کن برقی)
کف کش آب از بغل
کف کش آب از رو
آب خنک (موتور به وسیله آب خنک می گردد.)
روغن خنک (موتور به وسیله روغن خنک می گردد.)
خازن داخل
خازن بیرون (تک فاز)
پمپ کف کش تک فاز
پمپ کف کش سه فاز
کف کشهای تکفاز با دهانه خروجی درسایز های ۱ و ۱٫۴/۱ و ۲ و ۳ اینچ و کفکش های سه فاز بادهانه خروجی در سایزهای ۲ و ۳ و ۴ و ۶ اینچ تولید و توزیع می گردند.

در مناطقی که آب شور باشد و یا PH آب زیاد باشد از کف کش استیل (معروف به کف کش استیل آب شور) و یا کف کش با بدنه پلاستیک استفاده می شود و همین طور در مناطقی که نه شوری آب و نه PH وجود داشته باشد از پمپ کف کش بدنه چدن یا آلومینیوم استفاده می گردد. پمپ کفکش در گروه پمپ های مستغرق سانتریفیوژ قراردارد و جهت پمپاژ کردن آب تمیز از مخازن یا آبهای زیر زمینی استفاده می شود. اگر شما مجبور به استخراج آب آشامیدنی خود از چاه هستید، باید وظیفه نظارت، پاکسازی و تحویل آن را بر عهده بگیرید

با توجه به گستردگی انواع پمپ ذکر شده، انتخاب این نوع محصولات با دشواری های خاص خود روبرو است، لذا همواره پیشنهاد می گردد جهت انتخاب صحیح پمپ کف کش با کارشناسان حرفه ای در این زمینه مشاوره نموده تا بهترین پمپ کف کش را با توجه به نیاز های شما انتخاب نماید.

پمپ کف کش چیست و نحوه انتخاب پمپ کف کش؟

نحوه انتخاب پمپ کف کش

نحوه انتخاب پمپ کفکش :

مهم ترین نکاتی که باید موقع انتخاب کف کش ها به آنها توجه بیشتری کرد قدرت الکترموتور، میزان آبدهی، قطر دهانه خروجی هست و توصیه می گردد قبل از انتخاب پمپ کف کش، به دبی و نمودارارتفاع یا هد پمپ توجه کنید.

اجزاء پمپ کف کش

پروانه
الکتروموتور
محور
حلزون
درزگیر مکانیکی
کابل
متعلقات

جنس بدنه پمپ کف کش

پمپ های کف کش، معمولا از جنس استیل، چدن، آلومینیوم و پلاستیک ساخته می شوند که بر اساس نوع کاربری، مورد استفاده قرار می گیرند.

به عنوان مثال در مناطقی که آب شور و یا دارای خاصیت اسیدی باشد از کف کش استیل و یا کفکش با بدنه پلاستیک استفاده می شود و همین طور در مناطقی که آب منابع زیرزمینی قابل شرب باشد از کف کش بدنه چدن یا آلومینیوم استفاده می گردد.

از این کفکش ها فقط می توان برای پمپاژ آب های تمیز و بدون آلودگی یا لجن استفاده کرد.

کاربرد پمپ کف کش

آبیاری مزارع کشاورزی
مصارف مسکونی
پمپ کف کش چاه آب
انتقال سیالات مختلف صنایع غذایی و دارویی
انتقال آب مخازن و استخرها
تخلیه پساب های فاضلاب (با غلظت کم)
انتقال آب تمیز و صاف
استفاده در فواره ها
تخلیه پساب های ناشی از باران
دلایل استفاده از فلوتر در پمپ کف کش

پمپ کف کش چیست و نحوه انتخاب پمپ کف کش؟

خشک کار کردن پمپ آب کف کش موجب سوختن الکتروموتور آن می گردد، به همین جهت برای کنترل سطح سیال و جلوگیری از کارکرد بیش از حد موتور پمپ آب کف کش، باید از یک فلوتر یا کنترل سطح استفاده نمود.

نحوه کار در پمپ های مستغرق فلوتر دار به این صورت است که هنگامی که سطح آب پایین بیاید به فرمان فلوتر جریان برق قطع شده و پمپ از کار می ایستد و هنگامی که سطح آب بالاتر از پمپ بیاید به فرمان فلوتر، جریان برق وصل شده و پمپ مجدد شروع به کار می کند. فلوتر یا اتومات بر روی پمپ قابل نصب است. در صورتی که پمپ کف کش خریداری شده بدون باشد می توان در صورت تمایل فلوتر را جداگانه خریداری و روی پمپ نصب نمود. استفاده از فلوتر یا اتومات مانع از سوختن پمپ می شود.

پمپ کف کش چیست و نحوه انتخاب پمپ کف کش؟

دقت نمایید!

در صورت نصب پمپ آب کف کش در داخل چاه بهتر آن است با قرار دادن سبدی پلاستیکی در زیر آن از قرار گرفتن آن در کف چاه جلوگیری به عمل آید که مانع ورود ذرات ته نشین شده در کف چاه به کف کش گردد.

در پمپ آب کف کش باید حداکثر عمق غوطه وری در نظر گرفته شود، همینطوراگر پمپی زیر حداقل ارتفاع کار کند برق زیادی مصرف کرده و در نهایت از کار می افتد.

لطفا جهت انتخاب دقیق پمپ کف کش و همچنین اطلاع از قیمت پمپ کف کش، با کارشناسان فنی ما تماس حاصل نمایید.

پس از مشخص نمودن هد ، دبی (مقدار آبدهی) ، قطر دهانه خروجی و قطر چاه با ما تماس و یا در صورتیکه موفق بهتماس با ما نشدید نوع کالا یا خدمات را به ۰۹۱۷۲۴۵۰۱۱۸ مهندس نیامی پیامک نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.